Hendrikus Zwarteveen - schrijver

Hendrikus, schrijver van korte verhalen, boekjes, teksten en columns

Hendrikus website

Wie is Hendrikus Zwarteveen?
Als auteur is hij een oplettend iemand, bezit een ruime fantasie en ziet in zijn omgeving gebeurtenissen die andere mensen vaak niet opvallen. Soms vertelt hij iets, dat hij in zijn beleving waarneemt, terwijl anderen hem dan vragend aankijken en denken: “Waar heeft hij het eigenlijk over?” Als hij dan zijn visie op het gebeuren aan het papier toevertrouwt, en men leest het, is het antwoord vaak: “Verhip, zo heb ik het niet gezien!”

Dagelijkse Dingen
Onder de titel ‘Dagelijkse Dingen’ schrijft Hendrikus over gebeurtenissen die iedereen in het dagelijkse leven meemaakt, of mee zou kunnen maken. Want als je attent bent en goed oplet zie je vaak gebeurtenissen om je heen, of in je naaste omgeving, die je zelf niet had kunnen bedenken. En leuk of minder leuk, in ieder individu schuilt een verhaal en in vrijwel iedere situatie ziet Hendrikus een boeiende anekdote.

Nederlands en dialect
Hendrikus schrijft niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Twents onder de noemer 'Twentsche Proat'. In deze streektaal schrijft Hendrikus ook over de dingen van alledag, of zoals hij het zelf beschrijft: 'alledoagse dingn, dingn die ai good oetkiekt oaweral op de stroat, of woar ai dan ok ma bint op ‘t moment kunt seen, of woar kunt nemmen.'

Geschenken boekjes
De serie ‘Dagelijkse Dingen’, in de Nederlandse als ook in de Twentse taal, zijn ontworpen als geschenk-boekjes voor verjaardagen, jubilea of andere speciale gebeurtenissen.

Media
Op deze site kunt u zien dat de schrijverskwaliteiten van Hendrikus niet onopgemerkt zijn gebleven (kijk onder 'in de media').

copyright en ontwerp © 2004 Robing Design